El Torcal (Antequera)

Tijdens onze uitstap van één week naar Ardales (Caminito Del Rey, de meren en Setinel de las Bodegas) bezochten we ook El Torcal. Een van de meest indrukwekkende karstlandschappen in Spanje volgens de Michelingids. (twee sterren) Even buiten Antequerra (een goed uur rijden van onze basis in Ardales) begint een goed aangegeven baan naar boven. Geen enkel gevaar, zelfs bussen rijden tot boven. (1200m) Er is een grote parking, een bezoekerscentrum met alle nodige didactische uitleg en een restaurant. Tevens zijn er twee goed bewegwijzerde wandelingen. Wij deden de grote wandeling (geel) en deden er ongeveer drie uren over. Wat volgens de gids een normaal gemiddelde is. De foto’s hieronder tonen goed wat er te zien is: bijzonder indrukwekkende verwarrende grootse landschappen. Zeker bezoeken als je er in de buurt bent. Antequerra ligt langsheen de autostrade Malaga – Granada.

 

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

3 reacties op El Torcal (Antequera)

  1. Thys Hilde zegt:

    Doet ons denken aan Los Mallos de Riglos nabij Huesca in de Spaanse Pyreneeën.Heb er nog posters van meegebracht voor de etalage! Zeer mooi hé.

    Like

  2. geertineke zegt:

    Ook voor ons uitdagend. Staat in het boekje.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s