Noche de San Juan: 23 juni 2020

Normaal zou het vanavond en vannacht op alle stranden van Andalusië heel druk zijn: families en vrienden met bbq, reusachtig grote vuren en om middernacht een duik in zee en een wens doen. Dit jaar is dat allemaal verboden uit schrik voor wat het virus Covid 19 zou doen na dergelijke grote samenscholingen. Ik ben heel erg benieuwd hoe men dat verbod zal handhaven. Hier en daar zouden de stranden vanaf 21 uur de hele nacht afgesloten worden.

Sedert zondag kunnen de spanjaarden weer hun land doorkruisen. Op uitzondering van twee plaatsen in Huesca waar men terug naar fase 2 gezet werd. Wij waren zondag in Agua Amarga, een strand in de buurt. Het was er druk maar de groepjes hielden toch wel afstand. Er lopen trouwens op alle stranden mensen in een speciaal uniform die controleren of alle regels wel gerespecteerd worden. Kom je bijvoorbeeld met je kajak op het dak van je auto op het strand aan dan komt er onmiddellijk iemand bij u die heel vriendelijk uitlegt wat je wel en niet mag doen. Andalusië heeft heel veel geïnvesteerd in alle mogelijke middelen om de toeristen een veilig verblijf te garanderen. Er zijn wel enkele nadelen. De douches en voetsproeiers zijn afgesloten. Sommige stranden zouden afgesloten kunnen worden als het te druk wordt. Honden mogen niet meer vrij rondlopen en je moet soms een mondmasker dragen. Maar de restaurants en de bars zijn open. Mits te voldoen aan de regels: tafels op afstand, geen menu in je hand (beschikbaar via QR code op je tafeltje) gel om je handen te ontsmetten, geen olie, azijn, zout en peper op tafel. Dat wordt allemaal in individuele verpakkingen aangeboden. Enz. enz.

We vliegen op 3 juli met het eerste vliegtuig dat vanuit Almeria terugvliegt naar België. Net op tijd weg dus vooraleer de grote drukte eraan komt. Onze kinderen hebben naar het schijnt de fanfare al besteld om ons te verwelkomen. En onze oudste kleinzoon komt met vier vrienden vanaf de dag nadien Las Negras onveilig maken. (alhoewel … het is nogal een gamer)

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s