6 en 8 december: verlofdagen

Hier in Andalusië zijn 6 en 8 december feestdagen. Ik weet niet hoe het zit in de rest van Spanje. Maar hier zijn de winkels dan dicht en maken veel mensen de brug. (Puente)

6 december is dan niet Sint Niklaas maar Dia de la Constitution. Dag van de grondwet. En dat ze daar niet mee lachen weten ze in Catalonië ondertussen. 

8 december is een religieuze feestdag. Maria Onbevlekt Ontvangen. (Is dat niet de dag dat je pannenkoeken moet bakken? ) 

En zo gaat het leven hier zorgeloos verder. Wat ze er ook in de rest van Europa mogen over denken. Feesten kunnen ze hier.

Zo wordt de kerstverlichting in de grote steden niet zomaar aangestoken op een mooie dag. Neen dat moet gebeuren met veel luister én veel volk die dat komt meemaken. Soms vraag ik me echt af als die mensen geen chronisch slaaptekort hebben.

Een culturele activiteit die na 22 uur begint is hier heel normaal.  En zo kan ik nog even doorgaan met het opnoemen van (leuke) eigenaardigheden. Waarbij ik begon met twee eigenaardige verlofdagen.

Als het even wat frisser wordt zetten we toch gewoon het stoofje buiten.

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

3 reacties op 6 en 8 december: verlofdagen

 1. Thys ann zegt:

  Pannenkoeken worden gebakken op onze.l.v. lichtmis 2februari .kleine kinderen worden dan aan o.l.vrouw toevertrouwt . Jij was zeker nooit thuis op 2 februari om met je jonge. Kroost naar de kerk te trekken ???

  Like

 2. romainhulpia zegt:

  Pannenkoeken is op Lichtmis, 2 februari. Ik twijfel ook aan Onbevlekt Ontvangen, want ofwel is Jezus dan geboren na een goede 2 weken, ofwel na een jaar en 2 weken. Maar de Kerk zet dat inderdaad op 8 december, zo is het mirakel nog groter zeker ?

  Romain

  Op 4 december 2017 om 23:08 schreef Cabo De Gata Blog :

  > thyswim posted: “Hier in Andalusië zijn 6 en 8 december feestdagen. Ik > weet niet hoe het zit in de rest van Spanje. Maar hier zijn de winkels dan > dicht en maken veel mensen de brug. (Puente) 6 december is dan niet Sint > Niklaas maar Dia de la Constitution. Dag van de gron” >

  Like

  • thyswim zegt:

   Onbevlekt ontvangen wil niet zeggen dat Jezus dan verwekt werd. Het gaat om een dogma dat zegt dat Maria geboren is zonder door de erfzonde belast te zijn. Dat was blijkbaar ten tijde van dat concilie heel erg belangrijk.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s