Wandelroutes in Cabo De Gata

Ik heb een wandelboekje gemaakt voor het natuurpark Cabo De Gata en omgeving.

Het boekje is uitgegeven in twee talen: Nederlands en Spaans.

Het is te koop bij Supermercado El Cacho in Las Negras en kost 6 €.

Ik kan het je eventueel toesturen per post voor 10 €. (België en Nederland)

Stuur mij een email met je adres en het aantal gewenste exemplaren. Je krijgt van mij een bericht met mijn rekeningnummer en een bestelnummer. Van zodra het geld op mijn rekening staat stuur ik je het boekje. Mijn emailadres: thys.wim@gmail.com

Ik kan het je ook in Spanje toesturen voor 10 €. Maar dat kan ik enkel doen tijdens de periode dat ik daar ben. (wintermaanden)

Elk van de 21 routes in het boekje bevat een QR code. Scan deze code met de Wikiloc app en je kunt de wandeling starten. Voor elke route wordt de lengte in km en tijd aangegeven, de moeilijkheidsgraad en het startpunt. Van elke route is er ook een kaartje en een korte beschrijving gegeven. Van de 21 routes bevinden de meeste zich in het natuurpark zelf. Maar er is ook een route in de woestijn van Tabernas, in de Sierra de Cabrera, in Mojacar en in Bédar.

Toen wij voor het eerst wilden wandelen in het natuurpark Cabo De Gata- Nijar in het zuiden van Spanje (Andalusë, provincie Almeria) stelden we al snel vast dat de wandelmogelijkheden oneindig zijn maar dat er weinig zorg besteed wordt aan het uitstippelen en onderhouden van de bewegwijzering. Ook waren sommige wandelingen die wel bewegwijzerd zijn geen lussen of veel te lang.

Daarom zijn wij gestart met het registreren van onze wandelingen op Wikiloc, een universele app die op elke GSM geïnstalleerd kan worden. Dit boekje maakt de wandelaar snel wijs in het installeren en gebruiken van Wikiloc en bevat 21 wandelingen door ons geregistreerd. Elke wandeling is lusvormig en ongeveer 10 km lang. De meeste bevinden zich binnen het park. Maar de verleiding was groot om ook een aantal wandelingen op redelijke afstand ook op te nemen. Wandelingen die omwille van hun uitzonderlijke waarde ook de moeite zijn om er met de auto naartoe te rijden.

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s