Tarifa: walvissen en dolfijnen spotten.

Na méér dan een uur snelvaren vanuit Tarifa was er in de straat van Gibraltar ergens halfweg tussen Marokko en Spanje een ontmoeting met meerdere groepen dolfijnen.

Helaas waren er deze keer geen walvissen te zien. Maar die zijn er zeker wél. De foto’s en cijfers die we na onze tocht met “FIRMM” (Zwitserse stichting voor informatie en research naar walvissen en dolfijnen) te zien kregen bewijzen het.

Dat de dolfijnen heel dichtbij waren zie je duidelijk op het filmpje van slechts één van de groepen die we zagen. Dit tot groot jolijt van de kinderen aan boord.

Voor ons was deze ervaring net iets minder omdat we vorige week vanop een zodiac aan de kust van Las Negras ook een ontmoeting hadden met dolfijnen toen we op de terugweg waren van een opkuisactie van een strandje dat enkel per boot bereikbaar is. En nu hadden we echt wel op walvissen gehoopt.

Al bij al een leuke ervaring.

Het blauwe bolletje geeft onze positie op zee aan. (Schermafbeelding)


Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

3 reacties op Tarifa: walvissen en dolfijnen spotten.

  1. Arno zegt:

    Toen wij deze zomer de boot naar Menorca namen (vanuit Barcelona) hebben we ook dolfijnen gezien. Maar dat er walvissen zitten, wist ik niet … ik zal mijn ogen openhouden als ik nog eens ga zeilen met de catamaran !

    Like

  2. Ingrid comhaire zegt:

    Nu hebben jullie wel een heel speciale uitstap en zonder dat jullie te voet moeten.geniet maar.

    Verstuurd vanaf mijn iPad

    >

    Like

  3. Devenijns Walter zegt:

    Leuke trip, zo te zien. Herkenbaar.

    Like

Plaats een reactie