Vroegere strand van Koning Boudewijn in Motril is nu het enige strand van Andalusië waar niet gerookt mag worden.

In het tijdschrift “Eco del Parque” van de “Associación Amigos del Parque natural de Cabo De Gata Nijar” (invierno 2018) lees ik dat in Motril een gedeelte van 500 m van het strand, rookvrij gemaakt werd. Motril ligt hier toch een behoorlijk eind (150 km) vandaan maar het rookverbod op de stranden is hier een hot item de laatste tijd.

Het gaat over een strand, dat vroeger behoorde bij de villa van de overleden Belgische Koning Boudewijn. Villa die nu tot hotel omgevormd zal worden. Op dit strand is roken verboden. Deels wegens de erg vervuilende invloed van de sigarettenpeuken. De vrienden van het natuurpark Cabodegata Nijar juichen dit toe en wijzen erop dat dit beter ook hier in het natuurpark zou worden ingevoerd.

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Een reactie op Vroegere strand van Koning Boudewijn in Motril is nu het enige strand van Andalusië waar niet gerookt mag worden.

  1. Geen slecht idee, maar ik vraag me af het verbod te handhaven is.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s