Het bezoeken waard.

Voor een eerste verkenning van de streek heb je ongeveer twee weken nodig. De voornaamste zaken die je dan kunt gaan zien heb ik beschreven op de verschillende pagina’s die je kunt aanklikken onder dit kopje “Het bezoeken waard”.

Wie langer blijft of meerdere malen terugkeert kan zich storten op de vele wandelingen die je kunt doen. Deze staan beschreven onder het kopje wandelingen.

Een eerste verkennende tocht met de auto loopt langsheen de kust. Je doet dan achtereenvolgens de plaatsen Rodalquilar, Isleta de Moro, Los Escullos, San José, Pozo de los Frailes aan. Dan via Ruescas naar San Miquel de Cabo de Gata, langsheen de Salinas (zoutwinning) naar Cabo de Gata. Het uiterste zuid-oostelijke puntje van Spanje.

Een tweede autotocht zou dan kunnen zijn via Fernan Perez naar Agua Amarga, Carboneras, Mojacar naar Garrucha.

Reken voor beide tochten in elk geval een volle dag.

Vervolgens kun je ook ook Almeria en / of Granada bezoeken. Let op als je in Granada het Alhambra wilt bezoeken dan moet je lang (twee maanden) op voorhand entreetickets reserveren of je komt er niet in.

Wat je eigenlijk ook moet gezien hebben is de woestijn van Tabernas.  (70 km) Je kunt een tocht maken met een 4 x4 of je kunt een wandeling doen. Die wandeling staat beschreven onder het kopje wandelingen. In het voor en najaar raad ik ook een bezoek aan een van de themaparken aan. Oasys Mini Holywood is het grootste en het mooiste. Er zijn dagelijks spectaculaire westernshows maar er is ook een zeer grote en mooi uitgebouwde dierentuin. Er is ook een groot zwembad. (gesloten in het laagseizoen)

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s