Sierra Nevada

Vorige week maandag en donderdag (week van 22 tot 26 oktober) reden we vanuit Granada naar de Sierra Nevada. Via een mooie brede weg met twee baanvakken kom je na 31 km op de parking van het Skioord Pradollano. Het was ontgoochelend. Alle skiliften en kabelbanen lagen stil sedert 1 september. Overal zagen we schilders aan het werk. Meer beweging was er niet. Het was er redelijk doods. Bergen en sneeuw zagen we ook niet. Later in het hotel vertelde men ons dat we nog 7 km hoger hadden moeten rijden en dat je van daaruit een prachtig zicht hebt op de bergen en op de skipistes. Daarom op donderdag terug naar boven tot op het verst mogelijke punt via dezelfde gemakkelijke weg, maar nu 7 km verder. Prachtige panorama’s op de drie hoogste toppen van de Sierra Nevada. Mulhacen, Alcazaba en Veleta. De top van de Veleta ligt op 3.398 m. Je kunt er vanop het punt waar we stonden in drie uren naartoe. Wij kozen voor een wandeling tot op een 3.000 m.

Virgen de Las Nieve

Top van de Veleta gefotografeerd vanaf de Virgen.

Iconsche top van de Veleta. Overal zichtbaar in Granada. Net voor de sneeuw zie je het monument van de Virgen de las Nieve.

Albergue Universitario. Een soort veredelde berghut.

Wegwijzers voor de skipistes. Beneden zie je Pradollano liggen.

Zicht op één van de observatoria die in de bergen gebouwd werden.

Overzicht van het grootste deel van het skigebied. Rechts aankomststation van de telecabines met restaurant en vertrekplaats van skiliften.

Een van de vele sneeuwkanonnen die er opgesteld werden in 1996 nadat het jaar daarvoor de kampioenschappen wegens sneeuwgebrek niet konden doorgaan.

Verlaten skioord.

Verlaten parkeerplaats van het skioord.

Vanuit Pradollano vertrekken er telecabines naar de skigebieden. Ook zijn er verschillende winkels waar skimateriaal kan gehuurd worden.

Skioord met hotels, appartementen, ondergrondse parkings enz. Nu totaal verlaten.

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Een reactie op Sierra Nevada

  1. Monique zegt:

    Allez Wim en Marieke ….nu al naar de sneeuw willen ? …..mooi ,prachtig !

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s