Vrijdag 20 maart: één week na de afkondiging van de "estado de alarma"

In de Belgische kranten lees ik dat de toestand in Spanje heel erg is. In de provincie Almeria zijn er tot op vandaag 38 geregistreerde besmettingen. Daarmee is het de tweede minst getroffen regio in Andalusië. Tot op vandaag zijn er in Spanje 20.000 besmettingen waarvan de helft in Madrid en Catalonië. In gans Andalusië zijn het er 1.287 waarvan 30 sterfgevallen en 72 genezen. De maatregelen zijn hier ook veel strenger dan in België. Wandelen, fietsen en openluchtsporten mogen niet. Iedereen moet binnenblijven. Terwijl men in België juist aanraadt om buiten in de open lucht te gaan. Waar staat Europa nu? Hoe leg je dat uit?

Ik lees dat men aan de belgische kust vraagt dat de toeristen naar huis zouden gaan omdat men al genoeg werk heeft met het verzorgen van de eigen mensen. Een gelijkaardige redenering volgt men hier in Spanje. Alle hotels gaan dicht, alle campings moeten binnen de zeven dagen sluiten. Met uitzondering van campings met overwinteraars die er al waren voor de afkondiging van de alarmfase. Hopelijk gaan ze ons hier ook niet scheef bekijken.

Terugkeren naar België is heel moeilijk. De vliegtuigen zitten vol of zijn er niet. Wij hebben een terugvlucht op 28 april en we zien wel waar we hiermee uitkomen. We voelen ons hier heel veilig in deze op dit moment zo goed als verlaten uiterste oostelijke uithoek van Andalusië. Madrid is 600 km ver, Catalonië ongeveer 1.000 km, Malaga en Alicante 300 km.

Mensen zie je hier nauwelijks. We houden ons bezig met huishoudelijke karweitjes, lezen, TV kijken. Het is wel jammer dat het weer sedert de ingang van deze maatregelen ook plots gekeerd is. Grauwe lucht, veel matige regen en heel weinig uren zon. De verwarming staat terug aan want de zonnepanelen leveren bijna niets op.

Ik hou jullie op de hoogte.

Molentje in Las Negras
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Een reactie op Vrijdag 20 maart: één week na de afkondiging van de "estado de alarma"

  1. Thys ann zegt:

    Mooi verslag…gelukkig rustig bevolkt in Gabo de.gata . Wij gepensioneerden kûnnen proberen ons nieuwe leven zonder stress te aanvaarden . Veel stresserender is het voor onze kinderen die hun overaktieve jeugd voortdurend moet aanmoedigen om schooltaken bij te houden , het invullen van lege uren om deze zin te geven ..en een beetje overzicht houden tussen thuissituaties en werk. Maar dan toch tevreden zijn als elkeen hopelijk gezond mag blijven . Een groot pak meer aandacht erbij houden dus..wij zijn bij de gelukkigen….met of zonder zon ! Zorg goed voor elkaar ..YOU NEVER WALK ALONE…

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s