Wat je zeker moet weten als je het Alhambra in Granada wilt gaan bezoeken.

Vanuit Las Negras (in het natuurpark Cabo De Gata, provincie Almeria) is het een kleine 200 km rijden naar Granada. Je rijdt er op de A92 op een mooie autopista vlak langs de Sierra Nevada. In het voor en najaar zijn de besneeuwde bergen al een bezienswaardigheid onderweg. Je komt ook langs Guadix dat op zichzelf al een stop waard is. Maar nu eerst iets over Granada dat je zeker moet weten. Plan je een bezoek aan het Alhambra weet dan dat je op voorhand entreekaartjes moet bestellen. Zoniet is de kans  heel groot dat je niet in het paleis met de mooie leeuwenfontein binnen geraakt, het Palazo Nazri. Bovendien is de toegang er strikt geregeld en staat er op je ticket hoe laat je er moet zijn.

Merk op dat dit enkel voor dit ene paleis geldig is. Het Alhambra is een vrij groot complex en overal elders mag je op het gemak rondlopen zo lang je maar wilt.

Er zijn drie manieren om aan tickets te geraken. Maar je moet dat in elk geval lang genoeg op voorhand doen want in bepaalde periodes zijn er weken op voorhand reeds geen tickets meer te krijgen.

 • Aan de kassa: sta er dan vanaf ’s morgens heel vroeg of je pakt er naast. (open om 8 uur, maar dan ben je al telaat)
 • Via de automaten in de bank La Caixa. (dat heb ik zelf nog niet geprobeerd)
 • Via het internet :  www.alhambra-tickets.es (je komt op de site van ticketmaster en je moet er dan klikken op Alhambra General – Comprar tickets. (het eerste item dat ze je tonen)

Deze site loodst je door het hele aankoopproces.

Let op deze tickets kosten nu (maart 2017) 15,4 € het stuk. Als je op het internet googelt kom je bijna altijd op sites met prijzen die veel hoger liggen. (40 € en meer) Let dus op.  Je moet bij de bestelling erop letten dat je het uur zult moeten opgeven wanneer je het Palazo Nazari wilt bezoeken. Maar ervoor en erna doe je wat je wilt. Hou daar rekening mee.

096-p1030204

Tijdens ons bezoek in 2012 was men nog volop aan het werken aan de restauratie. Nu is alles af en zullen we binnenkort opnieuw een bezoek brengen aan dit unieke paleis. Het is het meest bezochte moment van Spanje trouwens.

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

2 reacties op Wat je zeker moet weten als je het Alhambra in Granada wilt gaan bezoeken.

 1. jos bogaerts zegt:

  Toffe Informatie Wim. Groetjes ilse en Jos.

  Verzonden vanaf mijn Samsung Galaxy-smartphone.

  Like

 2. Arnoud HULPIA zegt:

  En als je in Granada bent, dan moet je zéker ook volgende 2 zaken bezoeken :

  – de “loden kisten” van los Reyes Católicos in de crypte van de koninklijke kapel !
  – het moderne “Federico Garcia Lorca Centro Cultural” ontworpen door vrienden /ex-collega’s van mij bij MATEO uit Barcelona !

  Beiden in het centrum van Granada

  Groeten,
  Arno

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s