Hoe kun je de moeilijk te vinden “Vela Blanca” (wit zeil) vinden?

Dicht bij de kaap van Cabo De Gata en de hoger gelegen Torre De Vela Blanca is er een heel bijzonder stukje natuur te zien. Een puur witte rots die vanuit de zee gezien op een wit zeil lijkt. Het heeft ons enige moeite gekost om deze mooie witte rots te vinden. Ervoor bevind zich  “El Dedo” in zee. Daarom leg ik hier kort even uit hoe je die rots kunt vinden.
Je moet ervoor naar de kaap rijden tot aan de vuurtoren: Faro De Cabo De Gata. Parkeer daar en ga te voet verder langs de weg. Je moet dan de tweede afslag rechts nemen en je komt op een strandje met een bord: Cala Arena. Vanaf daar probeer je rechts (kijkende naar zee) zover mogelijk in zee te geraken. Je komt aan een hoop vierkante stenen, coblestones of kasseistenen, vulkanisch gesteente. Van daaruit heb je een zicht op de Vela Blanca.

Vela Blanca met ervoor de Dedo.

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Een reactie op Hoe kun je de moeilijk te vinden “Vela Blanca” (wit zeil) vinden?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s