Wandelen in de woestijn van Tabernas

De woestijn van Tabernas is een gebied van 280 km2 waar het minste regen valt van gans Spanje en zelfs van Europa. Vanuit Almeria ligt het op een 20 tal kilometer naar het binnenland langs de autostrade naar Granada. De streek komt over als een maanlandschap vol weggesleten kale heuvels, barsten en diepe kloven. Het zijn de zogenaamde “badlands”. (steenwoestijn) Het is dus geen zandvlakte maar een landschap met diepe sleuven tussen kale zandbergen. De ondergrond bevat veel zout en waar het grondwater bovenkomt zie je afzetting van zout. Hier en daar groeit in deze kale streek toch een bloem of plantje.

In een beperkt deel van deze verwarrende omgeving kun je wandelen. Verder kun je het ook bezoeken met een gehuurde 4×4. Tijdens de rit krijg je dan op verschillende plekken filmfragmenten te zien van ter plekke opgenomen films.

Het startpunt van deze wandeling is een parkeerterrein langs de baan naar Tabernas,, annex toeristisch bureau vlak voor de ingang van “Mini Hollywood”.  Dus gemakkelijk te vinden.

Het pad start op de parking aan de rechterzijde als je kijk in de richting van de ingang van Mini Hollywood. Het gaat meteen steil naar beneden via een trap. Vervolgens moet je de aanduidingen blijven volgen. Reken op een dikke twee uren maar het loont absoluut de moeite om dit eens te doen.

Buiten het hoofdseizoen is dit toeristisch bureau niet open.

Wikiloc: log in en type in het zoekvak “Tabernas”. Daar zie je een wandeling geupload door JVRamos: Desierto de Tabernas, 10,5 km. Deze is het die je moet hebben.

De kaart van de wandeling zie je als je op onderstaande link klikt.

https://nl.wikiloc.com/wikiloc/spatialArtifacts.do?event=view&id=11934794&measures=off&title=off&near=off&images=off&maptype=S

Powered by Wikiloc

Start van de wandeling:

casa-algarrobina-33-8

Start van de wandeling in de woestijn van Tabernas.

DSC00289

http://cabodegata.blog

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Een reactie op Wandelen in de woestijn van Tabernas

  1. Jos De Houwer zegt:

    Woestijnlandschappen zijn de mooiste landschappen overal ter wereld. Maakt niets uit of het zand- of steenwoestijnen zijn….

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s