Na de storm

We zijn hier nu al een week terug en we doen onze eerste wandeling. Marieke die na haar val van een podiumelement bijna niet meer kon stappen is nu toch al in staat om de lichte zogenaamde inloopwandeling te doen. De voorbije dagen waren niet echt schitterend. Koud en na de koude kwam een “Kalima” aangewaaid. Een donkere wolk met zand uit Afrika. (dat ligt hier vlakbij) Maar nu is het weer schitterend.

De gevolgen van de overvloedige regenval in december zijn goed zichtbaar op onze wandeling. De rambla richting zee is nu zeker vier keren zo breed als vroeger. Het water moet met een enorme kracht gestroomd hebben. Voorlopig kan geen enkele auto tot aan het strandje waar we gaan snorkelen. Hopelijk is dat tegen de zomer opgelost.

Ook de hellingen zijn onherkenbaar groen en geel gekleurd. Het dorre Afrikaans aandoende landschap heeft nu plots de kleur van een alpenweide gekregen.

img_20170227_104157

Het landschap kleurt nu frisgroen en geel na de overvloedige regen in december en januari.

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s