Sevilla

Van 17 tot 19 november 2015 hebben we Sevilla bezocht. Na een rit van 450 km langs de gratis autostrade A92 parkeerden we onze auto op de parking van de luchthaven. Het is niet te doen om in de nauwe straatjes van het centrum met een auto rond te rijden. De parking kostte ons 9 euro voor twee nachten. In de stad betaal je 18 euro per nacht. De taxirit naar het hotel kost 22 à 25 euro per rit. We waren er met Annemie en Etienne die van Jerez en Cadiz kwamen en nadien ook nog naar Granada trokken.

Sevilla is de hoofdstad van Andalousië gelegen aan de Guadalquivir. Een rivier die vroeger toegang gaf tot de zee maar nadien dichtslibde. Een zeer rijke monumentale stad vooral te danken aan de Moorse bezetting, gevolgd door een tweede bloeiperiode na de ontdekking van Amerika in 1492. Sevilla had toen het monopolie op de handel met de nieuwe koloniën. Columbus ligt trouwens begraven in de kathedraal.

We beperkten het bezoek tot  “must sees”. De kathedraal, het Real Alcazar, de beroemdste arena van Spanje de Real Maestranza, de metropol Parasol, casa Pilatos, eglesia Salvador, de Giralda. Een tochtje met de koets mocht niet ontbreken om de wat verder afgelegen bezienswaardigheden te ontdekken. We hadden beter wat langer gebleven want er is veel meer te zien en te doen. Ook het tempo kan dan wat rustiger en de rit terug zou je dan ’s morgens kunnen doen zodat je niet in de duisternis nog enkele honderden kilometers moet rijden. (dat is een les voor toekomstige uitstappen)

In deze periode van het jaar is de temperatuur overdag aangenaam  en mede omdat we in het centrum logeerden konden we ’s avonds ook van de sfeer genieten, gaan eten of een flamencovoorstelling bijwonen.

We logeerden in een klein betaalbaar hostal “Callejon del agua” (50 euro per nacht) op 200 m. van de kathedraal. Dat had veel voordelen maar toch ook het nadeel dat er wat te weinig comfort was.

 

De kathedraal met er naast de Giralda toren. De toren hebben we beklommen via 34 hellingen. Veel minder lastig dan trappen.

De kathedraal met er naast de Giralda toren. De toren hebben we beklommen via 34 hellingen. Veel minder lastig dan trappen.

Het Real Alcazar naast de kathedraal maakt indruk en vinden wij minstens zo mooi als het Alhambra in Granada.

Het Real Alcazar naast de kathedraal maakt indruk en vinden wij minstens zo mooi als het Alhambra in Granada.

Na een vermoeiende voormiddag deden we het rustig aan door ons te laten rondvoeren in een van de talrijke koetsjes. Maar echt rustig was het niet wegens teveel autoverkeer op het parcours van de rondrit.

Na een vermoeiende voormiddag deden we het rustig aan door ons te laten rondvoeren in een van de talrijke koetsjes. Maar echt rustig was het niet wegens teveel autoverkeer op het parcours van de rondrit. Hier staan we stil bij een gebouw dat werd opgetrokken voor de wereldtentoonstelling van 1929 ! In 1992 was er ook een wereldtentoonstelling maar daarvan hebben we niets gezien.

Deze koetsjes staan te wachten op klanten aan de kathedraal. In de semana santa en de feria de abril kort nadien zal het allicht wel drukker zijn. De officiële prijzen liggen in die periode alvast een stuk hoger.

Deze koetsjes staan te wachten op klanten aan de kathedraal. In de semana santa en de feria de abril kort nadien zal het allicht wel drukker zijn. De officiële prijzen liggen in die periode alvast een stuk hoger.

Sevilla heeft ook een moderne blikvanger. De Metropol Parasol. Een in hout opgetrokken constructie. Bovenaan loopt een wandelpad van waaruit je de zeer nabije oude stadskern kunt zien.

Sevilla heeft ook een moderne blikvanger. De Metropol Parasol. Een in hout opgetrokken constructie. Bovenaan loopt een wandelpad van waaruit je de zeer nabije oude stadskern kunt zien.

Gekke dame betrapt door paparazi.

Gekke dame betrapt door paparazi.

 

 

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Een reactie op Sevilla

  1. romainhulpia zegt:

    Ik zou in de toekomst ook wel graag eens die mooie steden van Andalusië bezoeken! De info die je noteerde gaan we zeker bewaren. Bedankt en Groetjes, Rita

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s