Sendero Lomo Pelada (Los Escullos – San José)

Na enkele dagen met veel bewolking en koude wind waarin we niet veel meer deden dan korte wandelingen en veel thuis activiteiten was het vandaag plots weer mooi weer. We wilden een voornemen uitvoeren die we al enkele weken hadden: fietsen van Los Escullos naar San José. In een boekje staat de route beschreven als wandeling of fietstocht van 20 km. Wij beslisten met de fiets te gaan want vrienden hadden ons verzekerd dat dit mogelijk was. We zouden het iedereen afraden. Bepaalde gedeeltes zijn misschien met een mountainbike te doen als je jong bent en roekeloos. Maar wij hebben toch een flink deel te voet moeten doen. Anderzijds: het is inderdaad een heel mooie wandeling. Het grootste deel met zicht op zee. Ik zal alles duidelijk beschrijven onder het kopje “Sendero Lomo Pelada” in het menu “Wandelingen” .

los escullos

Bij dit emblematische strand van Los Escullos parkeerden we de auto en begon onze fietstocht.

 

Je kunt op een bepaald moment in de verte La Polacra zien. Een afgescheurd stuk rots onderaan Torre De Los Lobos. Bijna nergens kun je dit zien.

Heel in de verte zichtbaar La Polacra

Heel in de verte zichtbaar La Polacra

Indrukwekkende landschappen. Als je goed kijkt zie je Marieke met haar fiets.

Indrukwekkende landschappen. Als je goed kijkt zie je Marieke met haar fiets.

 

 

Na een dik uur fietsen en stappen zien we eindelijk San José liggen. Het is dan nog een onverantwoord moeilijke afdeling met de fiets aan de hand.

Na een dik uur fietsen en stappen zien we eindelijk San José liggen. Het was dan nog een onverantwoord moeilijke afdeling met de fiets aan de hand.

 

We hebben in San José iets gegeten in de Club Nautique. Dat beviel ons heel wat beter dan de vorige keer dat we daar aten in een van de vele toeristenfuiken die er zijn. Daarna fietsten we langs de baan terug. In totaal deden we 20 km en waren 4 uren weg. Te voet zouden we het niet gehaald hebben, maar we zagen toch stappers die deze afstand blijkbaar moeiteloos aankunnen.

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Een reactie op Sendero Lomo Pelada (Los Escullos – San José)

  1. Greet zegt:

    Een wijze raad: luister altijd naar je vrienden!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s