Malaga

Malaga een leuke bestemming voor een Citytrip of voor een tocht door Andalusië. Ronda is bevoorbeeld maar 1,5 uur ver.

Op Pasen voerden we onze dochter met haar gezin naar de luchthaven van Malaga. (300 km) Van de nood een deugd makende zijn we dan op Paasmaandag Malaga gaan bezoeken en het moet gezegd dat is een aangename stad. Een groot deel is verkeersvrij en er is heel wat te zien. Bijzonder is ook de ligging aan het water. Ze hebben daar een soort passerelle gebouwd waar je een lange wandeling in de schaduw kunt maken. Er zijn talrijke restaurantjes en terrassen. Verder zijn er de gekende highlights: de kathedraal, het Alcazaba, de Gebralfaro, een mooie oude tapasbar El Pimpi  (je moet binnengaan en niet buiten op het terras blijven hangen), het geboortehuis van Picasso, het Picassomuseum (helaas op maandag gesloten), het Thyssen museum. (ook op maandag gesloten)

We   sliepen in een hotelletje een beetje buiten Malaga aan het strand van Pedregalejo: La Chancla. Mooie kamers vlak aan zee. Het is er uiterst druk omwille van de vele restaurantjes die er daar zijn. Maar in de kamer heb je er helemaal geen last van. Parkeren kan in de buurt op een bewaakte parking. (speciaal tarief via het hotel) Taxirit naar het centrum: 15 €.

http://www.cabodegata.blog

Mooie paseo aan de haven. 

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s