Cartagena (het Romeins theater)

De kuststad Cartagena op ongeveer 180 km ten noorden van Las Negras is een kort bezoek zeker waard. Het is een prachtige natuurlijke haven van waaruit de Romeinen de ertsen die in de buurt gevonden werden naar het hele rijk vervoerden.

Rik Zaal  schrijft erover in zijn boek “Spanje, Een reisgids” (2002, Arbeiderspers, 672 blz) : de stad maakt als geheel een plezierige, levendige en gezellige indruk…maar er is verder weinig te zien.  Wat Rik blijkbaar niet heeft gezien, of was het nog niet gerestaureerd toen hij Cargtagena bezocht, is het oude Romeins theater. Daar schrijft hij niets over. Maar het is echt de moeite waard  om het te bezoeken. Alle uitleg is zowel in het Spaans als het Engels. Het Romeinse theater was in de loop der tijden zowel een woonwijk, als een markt, een mezquita als een basiliek. Om alles te zien heb je wel een paar uren nodig.

Het Romeinse theater in het centrum van de stad.

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Een reactie op Cartagena (het Romeins theater)

  1. Rosa Gurbindo zegt:

    Dicen que es una ciudad preciosa. Tengo muchas ganas de conocerla!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s