Tip: Hoe kun je “Play Sports” van Telenet in Spanje bekijken ?

Sedert 1 april 2018 kun je binnen Europa zonder problemen op gelijk welk internet kijken naar Play Sports. Dit artikel verliest dus voor de mensen in Europa zijn nut.

Het beeld stream ik nu vanaf mijn smartphone met een chromecast naar mijn TV. De kwaliteit is echt zeer goed. Ik zit op een netwerk in Spanje dat ongeveer 10 mbps geeft. Wat ruim voldoende is.

Oorspronkelijke tekst van dit bericht dat nuttig was voor 1 april 2018. (en is nu dus zinloos maar ik laat het hier staan)

Omdat ik verschillende maanden per jaar in ons vakantiehuis in Cabo De Gata verblijf en daardoor meerdere matchen van mijn favoriete voetbalploeg moet missen las ik vorig jaar met grote interesse een artikel op de site van “Vlamingen in de wereld”.

Het artikel vind ik niet meer terug op hun site, anders had ik er een link naartoe geplaatst. Maar ik neem aan dat er nog mensen zijn die het vervelend vinden dat ze in het buitenland niet naar hun playsports app kunnen kijken.

Welnu dat is eigenlijk heel eenvoudig op te lossen.

Je maakt daarvoor op je tablet een verbinding met een VPN server in België. Vanaf dat moment gaat al je verkeer over die server in België en is het alsof je in België verblijft.

img_1180-png

Ik sloot daarvoor een abonnement af met Pieters Hotspot dat mij 2,5 € per maand kost. (enkel de maanden dat ik het nodig heb)

Let op ik ken die mensen niet persoonlijk maar ben tevreden van hun service. Je kunt inschrijven als je klikt op onderstaande link. Uitleg vindt je op hun website.

Op hun algemene site vindt je trouwens nogal wat uitleg. 

Eenmaal je ingeschreven bent krijg je de gegevens die je nodig hebt en die je op je tablet moet invullen. Vanaf dan kun je telkens als je dat wil de schuifschakelaar VPN op je tablet aanzetten. (in mijn geval een Ipad2)

Vervolgens kan ik de playsports app inschakelen en werkt alles net als in België. Gesteld dat je een redelijke internetverbinding hebt. (bij mij via Movistar aan 10mbps max.)

Het zou ook moeten werken met yelo play van telenet want hun server hangt in een telenet-netwerk. Een en ander wordt ook uitgelegd op hun blog. Er is zelfs een mogelijkheid voorzien om een test te doen.

Leuk is ook dat ik via mijn apple – tv bakje het beeld van mijn Ipad kan streamen naar mijn TV. Iets dat me niet lukte in België lukt hier dus wel.

Vinden jullie dit een leuke tip of hebben jullie nog andere en betere oplossingen: laat het me weten.

Bij minder goed weer naar een belgische match kijken ?

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s