Migas, Lagunas de Ruidera, Baeza en de Via Verde de Guadalamar.

We zijn meer dan een maand terug en eindelijk is het feest. Jaja het heeft geregend en de restaurants halen dan overal de bordjes boven “Hay Migas”.  Een soort gebakken smoul met een beetje vlees of vis. Ik vind er niets aan maar zij doen het telkens weer als het geregend heeft. Voor mij betekent het dat ik eens goesting had om eens iets op mijn blog te posten en de hoofdstukjes die nog niet aangevuld werden een beetje af te werken. Wie eens rondsnuffelt zal merken dat er veel werd aangevuld. Ik heb ondertussen ook volop geleerd met de app van Wikiloc te werken op de smartphone. Hoe dat werkt kun je lezen op de openingspagina van “Wandelingen dicht bij huis”.

Twee belangrijke nieuwe zaken hebben we verkend. Rond midden novembeer deden we een kleine rondreis naar de Lagunas de Ruidera ( Castilia – La Mancha, Route Cervantes) en we voegden een nieuwe wandeling toe aan de reeks wandelingen die niet aan ons huis beginnen: Cala Bergantin. Een mooie wandeling van 2u15 waarover je alles leest onder het titeltje Cala Bergantin.

Onze trip naar de Lagunas de Ruidera, het stadje Baeza en de omgeving van Jaén deden we met de fietsen in onze auto. We fietsten een 30 km rond de schitterende meren de eerste dag, de tweede dag deden we een tweede tocht rond de andere meren en op de laatste dag fietsten we door de olijfboomgaarden via een prachtige Via Verde (oude spoorweg) van 16 km. Heen en terug dus 32 km.

Tussendoor hebben we in Baeza overnacht. Een klein stadje dat heel erg de moeite waard is om er eens naartoe te rijden. Erg leuke sfeer, mooie kathedraal en zeer merkwaardige gebouwen die dateren van na de verdrijving van de moren. Maar waar de moorse invloeden toch goed zichtbaar zijn. Ik heb er geen foto’s van want de batterij van het toestel was plat en voor de iphone was het al te donker. Maar op internet is er genoeg documentatie over te vinden.

We reden op de hele trip door ongelofelijk diverse landschappen: gaande van uiterst vlak tot bergachting als in de Alpen. We kwamen tot op 250 km van Madrid en 150 km van Toledo. Maar dat is voor een andere keer.

Verder zeggen foto’s meer dan veel woorden. Spanje is een ongelofelijk divers land.

3-p1000991

2-p1000989

We bezochten ook de grot waar Don Quichote in hoofdstuk 12 en 13 verbleef.; Cueva de Montesino. (helaas was de gids in verlof)

We bezochten ook de grot waar Don Quichote in hoofdstuk 12 en 13 verbleef.; Cueva de Montesino. (helaas was de gids in verlof)

Schitterende waterval.

Schitterende waterval.

Aera de descansa

Aera de descansa

Overal olijfbomen.

Overal olijfbomen.

Via Verde de Guadalimar. (16 km) Oude spoorlijn die de olijfolie transporteerde.

Via Verde de Guadalimar. (16 km) Oude spoorlijn die de olijfolie transporteerde.

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

4 reacties op Migas, Lagunas de Ruidera, Baeza en de Via Verde de Guadalamar.

 1. Ingmar zegt:

  Mooie trip hebben jullie gemaakt.
  ‘T is hier bij ons ook van dat, mijas 😦

  Like

 2. Arnoud HULPIA zegt:

  Wim, alweer een mooi verslag, ik onthou : “Spanje is een ongelooflijk divers land” … in de kerstvakantie gaan wij naar de Costa Brava … ook ongelooflijk divers ! Arno

  Like

 3. Ingrid comhaire zegt:

  Goede morgen. Mooie fotos. Wij vervelen ons niet daar in Spanje he ? Er is zoveel te zien. En zolang we ons kunnen verplaatsen moeten we er van profiteren. Gister hebben ze geweest om de deposito waterdicht te maken met een rubbervel weer een verbetering, zo moeten we niet vrezen voor waterverlies. Nog veel prettige dagen of voelen jullie het einde naderen ? Hier valt het weder nog mee ,en het binnenzitten ja ik ben hier ook een puzle begonnen van 3000 st. 3 dec. Bak ik wafels en dan komt de Spaanse visite aan (5 man ) voor 5 dagen de bijzonderste steden bezoeken en….. De kerstmarkten ! Gr knuffel xxxx

  Verstuurd vanaf mijn iPad

  >

  Like

 4. Greet zegt:

  Een mooi verslag en mooie foto’s!
  Momenteel kunnen wij niet feesten want het is droog.
  De voorbije week was echter wel een feestweek.
  Geniet van jullie 2e helft!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s