2 februari 2015

Sedert mijn laatste bericht gebeurde er al vanalles. Leuk was onze uitstap met de Las Negras bastards naar Almeria. Alleen verliep alles te traag en sprak de gidse daarentegen te snel.

IMG_1352

Hier een gedeelte van de groep waarmee we op stap waren in Almeria. De mensen die hier samentroepen zijn geen spanjaarden maar Belgen en Engelsen. 

Het weer blijft zacht. We ontbijten en middagmalen bijna dagelijks op het terras. Met uitzondering van een storm die 24 uren duurde. Golven van 3 meter hoogte en de hele boulevard van Almeria onder water. Windstoten tot 80 km/uur. Hier in Las Negras geen schade want de wind kwam vanuit het land.

P1070921

Het strand van Almeria met, nog net zichtbaar een stukje van de promenade. Lengte 3 km. Het waaide verschrikkelijk hard. ’s Anderendaags zagen we foto’s in de krant van de storm. Het water kwam tot op de promenade.

Zondagvoormiddag hebben we een wandeling van 4 km gedaan: de Rio Alias. Startpunt op zo’n 25 km van hier in Algarmasson. Op de heenweg loop je in een kloof, je komt terug langs het pad dat bovenaan loopt. De wandeling is bewegwijzerd.

IMG_1489

rio alias boven

Foto’s van de wandeling op zondagochtend. Helaas kun je op een foto nooit de grootsheid en de indruk die het landschap maakt weergeven.

Maandag stapten we 5 uren ! De tocht ging naar 3 villa’s gebouwd op één van de hoogste toppen in de omgeving. Helaas zonder bouwvergunning. De werken werden 40 jaar geleden stilgelegd. Eigenaardig genoeg ziet alles er nog redelijk goed uit. Het is alsof de dakpannen splinternieuw zijn. Met dank aan het droge klimaat. Het uitzicht daar boven is de moeite.

huizen boven pano

Na de klim heb je een 360° panorama. Op deze foto zie je de valei van Rodalquilar met het strand van Playazo. Links in de verte Las Negras. Met de verrekijker kon je zelfs ons huis herkennen.

onafgewerkte villas

Hier twee van de drie villa’s die daar onafgewerkt en gedeeltelijk gesloopt al 40 jaren staan. Raar genoeg is de afbraak vooral het werk van mensen en niet van de natuur.

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s