Wikiloc. (wandel en orientatie app)

Wandelingen zijn hier dikwijls niet bewegwijzerd. Dan is een gps die je de weg wijst een uitkomst. Nu is er een schitterende app op je smartphone die dat kan. Wikiloc.

Gebruik op je smartphone deze app en download allerlei wandelingen in de omgeving waar je wilt stappen wereldwijd. Je kunt aangeven hoe lang de wandeling mag zijn. Het gebruik van de app kost 5 euro per jaar. Maar dat is het zeker waard. Best wel een powerbank meenemen want als je enkele uren stapt heb je nood aan een extra batterij. Enkele wandelingen heb ik al op Wikiloc gezet en kun je dus gemakkelijk volgen.

Je ziet een bolletje dat aangeeft waar je bent op de kaart die je vooraf gratis moet downloaden. In dit geval: Andalusië. Als het bolletje teveel afwijkt van de route hoor je een alarm.  Je kunt uitleg toevoegen, waypoints, fotos, enz. Echt een gouden app. Ook door de vele selectiemogelijkheden ivm afstand, moeilijkheidsgraad en plaats.

Wil je al mijn wandelingen ineens vinden in Wikiloc geef dan in het veld onder “Navigate” “filters” “Search text or Wikiloc ID” mijn id in: thys.wim

Je kunt ook meer uitleg vinden hoe je het allemaal moet instellen op mijn bericht hier: Wandelapp-Wikiloc

De wandelingen kun je eerst op de computer of de ipad voorbereiden en ze dan doen aan de hand van de smartphone app. Een noodzaak is het niet maar het is wel gemakkelijk. En je kunt er overal mee terecht in de hele wereld. Dat is het leukste eraan.