Sendero Lomo Pelada (Los Escullos – San José en terug)

In de toeristische gids van het natuurpark staat deze wandeling beschreven als een rondwandeling van 20 km. Best ver voor ongeoefende mensen. Maar het is ook de moeite om er een deel van te doen en dan terug te keren. Je kunt bevoorbeeld stoppen in Cala Higuera en dan terugkeren. Dat is ruim 7 km ver, en dus 14 heen en terug. Maar verder stappen naar San José is toch wel erg ver. In Cala Higuera is er een barretje dat open is in het seizoen.

Parkeer de auto bij Los Escullos en neem de track parallel met de zee en steeds omhoog oplopend. Je kunt ook nog een km verder rijden tot waar je niet verder mag en daar parkeren. Er staat even verder aan je linkerkant een momentje voor een jong meisje dat daar verongelukte met haar paard. Het paard zou opgeschrikt geweest zijn door motorrijders.

De weg klimt steeds zachtjes verder omhoog tot ongeveer de hoogte van een oude vervallen vuurtoren. Van daar af gaat het snel  naar beneden naar Cala Higuera.

Hieronder een foto van La Polacra. Voor meer info klik hier.

Bij klaar weer zie je als je achterom kijkt La Polacra.

Bij klaar weer zie je als je achterom kijkt La Polacra.

 

bentonniet mijn

Na een 45 minuten stappen kom je bij deze bentonnietmijn. Je bent dan ongeveer halfweg de klim.

 

IMG_1595

De toren bovenaan is het hoogste punt van de wandeling. Deze foto is genomen vanaf Cala Higuera.

Cala Higuera

Cala Higuera

Hier kan je terugkeren of toch nog doorstappen tot in San José. Vervolgens moet je stappen door Pozo De Los Frailes. Een heel eind door Pozo moet je dan rechts af richting Los Escullos. Er zou in Pozo een pad beginnen dat je naar Los Escullos brengt. Maar dat hebben wij niet gezien. In totaal zou het dan toch om 20 km moeten gaan.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s