Playazo door de bergen. (Route nr 1)

We vertrekken aan ons huis in de richting van Hotel Bitacora, slaan daar voorbij de eerste weg links in en stappen naar het witte molentje (zonder wieken) dat verbouwd werd tot vakantiewoning. (zie foto)  Reken toch op 1 uur stappen minimaal tot je aan de baan bent die naar het strand gaat. Dan is het toch zeker nog 2 km stappen.

Molentje
Eerste richtpunt om het juiste pad te vinden.

Vanaf daar loopt een pad dat je recht naar Playazo brengt. Al snel zie je het oude vervallen kasteel van Rodalquilar dat langs de baan naar Playazo staat.

In de verte komt ons tweede richtpunt in zicht: het castillo de Rodalquilar.
In de verte komt ons tweede richtpunt in zicht: het castillo de Rodalquilar.

Eenmaal op de baan heb je twee opties. Je gaat rechtstreeks linksaf tot aan het strand. Of je gaat een klein eindje naar rechts en neemt dan het pad naar links. Dan kom je eerst aan twee gerenoveerde noria’s (waterputten door een ezeltje aangedreven). Dat is de mooiste weg. Eerst kom je nog aan een ruïne van een woning (grafitti !) en vervolgens aan de noria’s.

grafitti

Grafittikunst

Noria

Noria. Rustpauze.

Palmbomen zee

Palmbomen, de zee…een idylisch plekje.

Van hieruit stap je gewoon naar zee. Je kunt langs het strand stappen tot aan de huisjes aan de noordelijke zijde van Playazo. Vandaar kun je verder stappen langs een pad dat achter het Castillo de San Ramon loopt en uitkomt aan de camping. Reken op 1 uur stappen. Vanaf de camping kun je ofwel via de rambla terug naar huis (zie beschrijving Cala del Cuervo wandeling) ofwel via de baan naar Las Negras en vandaar naar huis.

De wandeling eindigt op playazo strand. Van daaruit kun je verder wandelen naar Las Negras. Die wandeling is bewegwijzerd.

Een duidelijke kaart op de PC kun je vooraf bekijken als je op volgende link klikt: 

https://nl.wikiloc.com/wikiloc/spatialArtifacts.do?event=view&id=15520003&measures=off&title=off&near=off&images=off&maptype=SPowered by Wikiloc

Op Wikiloc en in mijn boekje is dit wandeling nr. 1

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s