San Pedro (Route nr 3)

De wandeling naar San Pedro is waarschijnlijk de bekendste van Las Negras. Veel bezoekers komen speciaal hiervoor. San Pedro is een baai op ongeveer 1 uur stappen in noordelijke richting. Neem in het centrum de baan links. (voorbij de voedingswinkel) Er staan richtingsaanwijzers. Neem zeker te drinken mee. Dat moet je hier trouwens altijd doen. Koop ginder nooit iets om te eten, de hygiëne laat er te wensen over. Drankjes uit blik zijn veilig.

Onbewoond ware het niet dat enkele hippies (kluizenaars, avonturiers, eenzaten ??) er zich gevestigd hebben. Alles moeten ze aanvoeren met bootjes. Electriciteit wekken ze op met zonnepanelen en water hebben ze uit een bron. In de zomer trekt dit veel jonge mensen aan die er voor enkele nachten willen gaan slapen. Toiletten zijn er niet en de bewoners vragen dan ook om de “hudo’s” te gebruiken die ze hebben geïnstalleerd.

Er zou ook drugs verkocht worden. Wat dan weer aanleiding is tot controles door de guardia civil.

Op Wikiloc en in het gidsje dat ik uitgaf is dit wandeling nr. 3.

Wie de voettocht niet ziet zitten kan zich door een bootje vanaf het strand van Las Negras laten brengen en ophalen. Vooral in de zomer is dit goed geregeld.

Een duidelijke kaart op de PC kun je vooraf bekijken als je op volgende link klikt:

https://nl.wikiloc.com/wikiloc/spatialArtifacts.do?event=view&id=8565316&measures=off&title=off&near=off&images=off&maptype=SPowered by Wikiloc

welkomplakaat
TV_P1060756
TV_P1060759

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s