La Requena. (Route nr 15)

Villa’s die niet mochten worden gebouwd)

Het startpunt van deze wandeling ligt langsheen de baan van Rodalquilar naar Los Escullos. Een beetje voorbij het uitzichtpunt “Ametista”. Op dezelfde plaats waar links een wandelweg loopt naar een strandje “Cala de los Toros”, begint aan de rechterkant van de baan een wandeling genoemd  “Sendero Requena”. Op het bord staat aangegeven dat de wandeling 6,6 km lang is en ongeveer 3 uren duurt. Wij deden er inclusief de picknick 5 uren over. Vooral het eerste deel bergop is vrij lastig. Daar deden wij 1u15 minuten over. Bovenaan heb je een schitterend uitzicht van 360°.

Er staan 3 villa’s die begin de jaren 70 gebouwd werden door iemand die geen vergunning had. De werken werden stopgezet nadat de rolluiken en de deuren er in zaten. Nu zijn het ruïnes maar ze zijn wonderwel goed bewaard. Je ziet duidelijk dat de natuurelementen zelf niet veel schade aanrichtten.

De wandeling is goed bewegwijzerd. Op het einde kom je wel weer op de baan uit. Waar je nog een heel eind langs moet lopen. Je kunt er ook voor kiezen om te proberen terug te gaan via de bergen. Met wat zoekwerk vind je je weg parallel met de baan. Wij kwamen zelfs langs een bijzondere nederzetting met enkele hutten gebouwd van pita’s.

Op Wikiloc en in het gidsje is dit mijn route nr 15.

Een duidelijke kaart op de PC kun je vooraf bekijken als je op volgende link klikt: https://nl.wikiloc.com/wikiloc/spatialArtifacts.do?event=view&id=3113273&measures=off&title=off&near=off&images=off&maptype=SPowered by Wikiloc

paneel
Paneel met uitleg aan de start van de wandeling. Rechts van de baan. Een beetje verscholen.
Panorama
Panorama
IMG_1530
IMG_1534
IMG_1552
IMG_1553
IMG_1555
IMG_1559

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s