Vakantiewoningen

Ben je geïnteresseerd in een vakantie in het natuurpark Cabo De Gata en zoek je een leuk huis om van daaruit de omgeving te verkennen ? 

Op deze pagina leggen we je uit waar je best een mooie vakantiewoning kunt huren en geven we je een voorbeeld van een woning (Casa Algarrobina) die je kunt huren. Alle woningen hebben de verplichte licentie van de “Junta de Andalucia”. (met hun toekenningsnummer)

Casa Algarrobina is onze eigen woning (de beheerder van deze site) maar voor de verhuur doen we beroep op Linda en haar verhuurbedrijf. (Casadegata.com) Linda woont reeds heel lang in Las Negras en kreeg het vertrouwen van een aantal mensen die hun vakantiewoning wensen te verhuren in de periode dat ze er zelf niet aanwezig zijn.

Vanzelfsprekend is dat vertrouwen gebaseerd op de ondervinding dat Linda steeds ten dienste staat van zowel de huurder als de verhuurder. Wat er ook gebeurt. Je kunt diezelfde vakantiewoningen ook boeken via de gekende kanalen maar dat kost natuurlijk iets meer. Hier huur je als het ware rechtstreeks. Maar het kan natuurlijk ook via de klassieke kanalen voor diegene die dat veiliger vind.

Zij zorgt tevens voor de overhandiging van de sleutels, de reiniging en de ontvangst van de gasten.

Alle info over alle andere huizen die beschikbaar zijn vindt je via onderstaande link.

Naar de verhuursite van Linda: Casa de gata.

Op deze site vindt je alle info. ’s Avonds thuiskomen in je eigen huis waar je ongestoord verblijft met alle mogelijke comfort geeft een heerlijk relaxt gevoel.

Las Negras

Als je van het zonnetje houdt, zit je in Las Negras goed! Hier schijnt namelijk gemiddeld meer dan 300 dagen per jaar de zon. De gemiddelde temperatuur over het hele jaar ligt er boven de 16 graden. Vooral in het voor en najaar is het een uitstekende vakantiebestemming voor de actieve senior die houdt van wandelen en fietsen en af en toe ook eens wat strandgenoegens wil meepakken. Het tussenseizoen biedt vele mogelijkheden. Dan is het ideaal om uitstappen te doen naar de vele bezienswaardigheden in de buurt, of prachtige wandelingen te maken of heerlijke fietstochten.Bovendien zijn de huurprijzen dan ook stukken lager dan in het hoogseizoen. Het is geweldig om te ontspannen op het strand, een verfrissende duik is geen probleem. Er hangt een gezellige sfeer en dat komt deels door de gastronomie in een dorp waar zelfs in het laagseizoen leven is. Dit in tegenstelling tot veel andere toeristenplaatsen die volledig doods zijn in die periode. Proef de typisch Spaanse tapas in lokale restaurantjes of bereid zelf je maaltijd in je woning. Dus waarom nog wachten? Boek nu !

Wandelen in het natuurpark: wij helpen je met een gratis gids.

Voor de actieve wandelaars hebben we een verrassing. Een gratis e-boekje met daarin 10 wandelingen in het natuurpark Cabo De Gata en 11 wandelingen in de buurt. Bij boeking bezorgen we je die info helemaal gratis op je emailadres. Bijzonder nuttig omdat de wandelingen niet steeds goed bewegwijzerd zijn van zodra je een beetje meer wilt dan de kleine korte uitstapjes. In dit e-boekje leggen we je bovendien ook uit hoe je de uitstekende wandel en oriëntatieapp “Wikiloc” moet installeren op je GSM en hoe je hem moet gebruiken. Rest je dan nog enkel de QR codes te scannen van mijn wandelingen en je kunt vertrekken. Alle wandelingen zijn lusvormig en minder dan 10 km.

Casa Algarrobina.

Zoals reeds hierboven geschreven is dit ons eigen huis en verhuren we dat via Linda. Op haar website kun je de andere woningen zien die zij ook verhuurt, maar die zijn dan voor alle duidelijkheid eigendom van andere eigenaars.

In 2012 kochten we dit huis in het Zuiden van Spanje als vakantiewoning. In de periodes dat we er niet zijn wordt het verhuurd. Wij verhuren minimaal voor 1 week.

Ons huis is een vrijstaande rustig gelegen comfortabele woning met drie slaapkamers, twee badkamers, een dubbele buitendouche  en vijf terrassen waar het goed toeven is in de zon of de schaduw. Er is een privézwembad dat goed zichtbaar is vanuit de woning. (veiligheid) Op 15 minuten sta je te voet aan het strand. Het huis ligt in het natuurpark Cabo de Gata en in de omgeving zijn er fantastische mogelijkheden om te wandelen.  (klik op het memuitem wandelingen)

Het natuurpark Cabo de Gata en Las Negras in het bijzonder is een heel geschikte plaats om ook in het voor en najaar te bezoeken. De temperaturen zijn er meestal mild en er zijn uitgebreide wandel en fietsmogelijkheden. Om toekomstige bezoekers te helpen heb ik trouwens deze blog gemaakt.

Deze streek heeft het beste gemiddelde klimaat van Spanje maar is bij buitenlanders nog niet erg bekend.
Het is er rustiger en gemoedelijker dan aan de meer bekende costa’s. Meer authentiek Spaans. Er is minder bebouwing en meer natuur.De restaurantjes zijn nog authentiek spaans. Er zijn uitgebreide zandstranden en baaitjes. De temperatuur is er aangenaam het gehele jaar door. Buiten de zomer heb je ’s morgens en ’s avonds een trui nodig. Kortom de ideale streek voor wie het echte Spanje wil leren kennen.

Prijsoverzicht klik hier:  “prijzen”.

Heb je vragen of interesse in een bepaalde periode klik dan op onderstaande link.

casadegata.com/algarrobina.html

Vliegtuigmaatschappijen:

TUI: vliegt het ganse jaar door naar Almeria. In het  hoogseizoen zelfs meer dan één keer in de week.

Ryanair vliegt van kort voor de Paasvakantie tot ongeveer 1 november tweemaal per week naar Almeria vanuit Charleroi.

SN Brussels en Transavia vliegen in het hoogseizoen meerdere keren per week.

Een huurauto kan je best vooraf reserveren via internet.

Goldcar is meestal de goedkoopste, je kan ook reserveren bij Hertz en Europcar en nog anderen.

Een vergelijkende offerte krijg je onmiddellijk via een broker: www.booking-centre-online.com/carrental/carhire.htm

Met de eigen auto.

Er zijn vele mogelijkheden. Maar als ik mij baseer op de routeplanner van Michelin dan rij je best over Parijs, Orleans, Clermond-Ferrand, Figueras, Barcelona, Valencia.

Afstand: 2100 km.(enkele reis)

Kosten totaal: 270 €. = Peage: 120 € + Diesel: 150 € (familycar, diesel aan 1,15 €)

Foto’s

Klik hier om de foto’s te bekijken.