Real escuela de arte ecuestre. (Andalusische paarden)

Marieke heeft er mij op gewezen dat ik nog iets belangrijks vergeten was over Jerez. Iets dat zeker de paardenliefhebbers zal interesseren. Ons bezoek aan de koninklijke school voor kunstrijden met Andalusische paarden. (Real escuela Andaluza del arte ecuestre)

Andalusische paarden zijn een speciaal ras. Hier worden ze opgeleid om te leren dansen. Eenmaal per maand geven ze in de winter een demonstratie op zaterdag. En natuurlijk waren wij er toevallig bij. Fotograferen is verboden. De foto’s zijn nietszeggend maar de show was werkelijk de moeite. Niet alleen allerlei danspassen die je niet voor mogelijk houdt dat een paard dan kan. Maar ook rechtop staan en dan nog met de achterste poten afspringen. Ook met twee vierspannen tegelijk rondjes draaien in de piste. Een bezoek die we zeker kunnen aanraden aan al wie in Jerez eens langskomt.

andalusiers

Andalusiërs. Meer konden we niet fotograferen.

rijschool

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Een reactie op Real escuela de arte ecuestre. (Andalusische paarden)

  1. Greet zegt:

    Hallo Wim Leuk, al je reisverhalen. Een dergelijk paardenoptreden heb ik in mijn jeugd nog mogen aanschouwen op de landbouwdagen op de Heizel. Niet te geloven wat je met die dieren kan bereiken! Je blijft verlangen naar meer… Geniet van jullie laatste weken, met hopelijk nog deugddoende warmte. Groetjes Greet en Erwin

    Date: Sat, 28 Feb 2015 16:40:53 +0000 To: greetvanhoecke@hotmail.com

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s